Kinder- en tienerpedicure


 

 

Kindervoeten in beweging

Gezonde kindervoetjes leren lopen, huppelen, fietsen, zwemmen,... Ze zijn continu in beweging en groeien hard. De voetjes worden voeten en veranderen van uiterlijk. Ze worden sterker en worden vooral ook steeds op andere manieren belast.

 

 

Voetverzorging aanleren

We leren kinderen wassen, tandenpoetsen,... Maar wat leren kinderen over hun voeten?

De voeten die steeds veranderen en gedurende heel ons leven ons lichaamsgewicht moeten dragen.

Veel voetproblemen bij volwassenen vinden hun oorsprong in de kindertijd. Het negeren van een voetklachten kan resulteren in een veranderd looppatroon en daardoor klachten in andere delen van het lichaam veroorzaken, zoals in de benen en de rug.

Regelmatig professionele aandacht en een goede voetverzorging kan de kans op problemen op latere leeftijd vermijden!

 

Probleemplekjes

Stoten, struikelen,vallen, te kleine sokken, te kleine of verkeerde schoenen kunnen oorzaak zijn van allerlei klachten en pijntjes aan de nagels of de voeten.

Blaren, blauwe nagels, ingroeiende nagels, stootnagels zijn vaak voorkomende klachten bij jonge kinderen, maar ik zie ook steeds meer kinderen met overmatige eeltvorming, eeltpitjes,...

Veel ouders weten niet goed hoe ze dergelijke probleemplekjes aan de kindervoeten moeten behandelen.

Daarom biedt Pediwellness ook behandelingen aan speciaal voor kinderen.

  • Kinderpedicure t/m 12 jaar

Tieners en hun voeten

Tijdens de puberteit verandert er heel veel voor tieners. De voeten zijn dan meestal niet het lichaamsdeel dat de meeste aandacht krijgt qua verzorging. Hierdoor kunnen voetproblemen ontstaan.

 

Tieners en schoenen

Het dragen van goed schoeisel is belangrijk voor ieder mens. Als ouder heb je echter weinig invloed op de schoenkeuze van een tiener.

Dat tieners het belangrijk vinden om mee te gaan met de mode is logisch, zeker op schoengebied. Schoenen vormen nu eenmaal een belangrijk onderdeel van de outfit. Wie mooi wil zijn moet pijn lijden is een gezegde dat vooral vaak voor schoenen geldt.

Bij de aanschaf en tijdens het dragen is er echter vaak weinig aandacht voor functionaliteit en comfort

(te strak, te klein, te hoge hakken, te slap, niet strikken van veters) een aantal voorbeelden waardoor  op korte of lange termijn klachten kunnen ontstaan. 

 

De meest voorkomende voetklacht bij tieners...

Ingroeiende teennagels

 

Een ingroeiende nagel kan iedereen overkomen, maar tieners en jongvolwassen - met name jongens - hebben een verhoogd risico op een ingroeiende teennagel. Meestal betreft het de grote teennagel. Een nagel die erg rond is of juist hol heeft meer kans op ingroeien. Vaak hangt dit samen met het dragen van slecht passende schoenen en een verkeerde nagelkniptechniek.

 

Bij tieners spelen ook nog eens de hormonen mee, waardoor de huid vaak wat vochtiger en hierdoor zachter is. Hierdoor groeien de nagels nog sneller in.

 

Als er een constante druk van de schoen op de rand van de nagel wordt uitgeoefend, kan de nagel in de huid groeien. Het rond afknippen van de nagel kan het ingroeien van de nagel in de huid daarnaast versterken. Een ingroeiende nagel kan veel pijn doen. Passende schoenen en goede instructies voor het knippen van de nagels kunnen veel ellende voorkomen. Als de pijn blijft bestaan, is het mogelijk om tijdelijk een nagelbeugel te plaatsen om ervoor te zorgen dat de klacht niet terugkomt.

 

Voor meer info over nagelbeugels druk je op onderstaande knop

Samen kijken

Om ongemakken op tijd te signaleren en indien nodig te behandelen, kan het handig zijn om de voeten af en toe samen te bekijken. Op die manier wordt snel duidelijk of de voeten goed verzorgd worden of dat enige bijsturing nodig is.

  • Tienerpedicure van 13 jaar t/m 17 jaar