Sportpedicure


Pediwellness - sportpedicure

Ik start bij een sport pedicure met een analyse van het probleem door een anamneseformulier op te maken. Standaard zit in deze behandeling een basis pedicure of algemene voetverzorging.

 

Naargelang de gestelde diagnose, en in functie van de beoefende sport, worden een of meerdere van onderstaande behandelingen uitgevoerd.

 • Behandeling van blaren en drukvrij leggen van locaties
 • Schoenadvies
 • Sokadvies
 • Vetertechnieken

Wat doet een sportpedicure?

Zij behandelt sporters van elk niveau, die klachten hebben aan de huid en/of nagels van de voeten, of die een preventief voetverzorgings- en/of schoenadvies wensen voor hun sportuitoefening. Ze oriënteert zich op de sporter en omstandigheden waaronder gesport wordt, waardoor zij een meer doeltreffende, op herstel of op preventie gerichte behandeling of advies kan geven.

Wat is het doel van een sportpedicure?

De eerste doelstelling van de sportpedicure is het verbeteren en/of optimaliseren van de conditie van de voeten van de atleet. Zij let daarbij specifiek op het optimaal houden en het herstellen van de balans tussen belasting en belastbaarheid van huid en nagels van de voeten van sporters. De werkwijze van de sportpedicure bestaat uit het voorkomen, verminderen en/of opheffen van huid- en nagelproblemen van de voeten.

 

Wanneer naar de sportpedicure?

Om de voeten in goede conditie te houden en veel voorkomende voetproblemen te voorkomen en/of te behandelen kan je bij de sportpedicure terecht.

De meest voorkomende voetproblemen bij het sporten zijn:

 •  Eelt
 • Likdoorns
 • Traumanagels (ingescheurde- of blauwe nagel )
 • Ingegroeide nagel
 • Blaren
 • Schimmel ( zwemmerseczeem )
 • Kloven

 De meeste sporters gaan pas naar een sportpedicure als er klachten zijn. Maar ook als er geen klachten zijn kan je bij haar terecht. Ze speelt immers een belangrijke rol bij het verbeteren van de sportprestaties en bij de preventie van mogelijke blessures.

Sportpedicure bij kinderen of tieners?

 

Ook bij sportende kinderen of tieners is het zéér belangrijk om de voeten regelmatig te laten verzorgen om verdere problemen te voorkomen, zoals: standsafwijkingen van de tenen door overmatige eelt bijvoorbeeld...

 

Er word bij kinderen en tieners een supplement van 5.00€ aangerekend,

indien het om een sportpedicure gaat!

 

 


Pediwellness is een gediplomeerde sportpedicure!

 

Afgestudeerd als Sportpedicure bij " MSP-opleidingen centrum", erkend door het SCAS (Stichting Certificering Actoren in de Sportgezondheidszorg).

 

Les van topdocenten:

Dr. Margreet Van Putten: arts/wetenschappelijk onderzoeker/associate Lector en verbonden als Docent 1/Teamleider/Hoofd aan de opleiding Podotherapie van Fontys Paramedische Hogeschool te Eindhoven.

Mevr. Ingrid Janssen: Sportpodotherapeut

Mevr. Sabine Scheepens: Bewegingswetenschapper en sportpodotherapeut

Mevr. Miranda van Mol: docent Podotherapie Fontys